środa, 27 stycznia 2016

Różowy smufi buraczano-bananowy

Kto kocha buraki łapka w górę! Buraki mogłabym jeść codziennie i pod każdą postacią. Ubóstwiam sok z buraka z dodatkiem cytryny, pieczonego buraka, babeczki buraczane, podsmażane buraczki, pierogi z pieczonymi burakami, burgery buraczane... Wszystko z dodatkiem buraka smakuje po prostu lepiej! Jeśli boicie się burak to od razu Wam mówię, że nie potrzebni! Burak w smufisie smakuje pysznie. Nadaje słodyczy, dorzuca od siebie dobrych witamin i sprawia, że smufi nabiera przyjemnego i pięknego różowiutkiego koloru. 
Jeśli nie wiecie jak dobrze zacząć dzień, a poranna kawa nie smakuje tak dobrze jak zawsze, przygotujcie sobie pyszny smufi buraczano-bananowy. Wyciskarki i blendery do rąk i do dzieła! :)

Różowy smufi buraczano-bananowy 

składniki:
sok z 1 średniego buraka
sok z 2 cytryn
2 banany

przygotowanie:
1. Buraka porządnie szorujemy lub obieramy. W wyciskarce (ew. dobrej sokowirówce) wyciskamy sok. Z cytryn również wyciskamy sok. Banana obieramy.
2. Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ewentualnie dopełniamy wodą.

*''wiór'' buraczanych nie wyrzucamy! dodajmy je do kotlecików, pasty czy ciasta


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly